Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Προβληματισμός από την επίσκεψή μου στο ΔΕΔΙΣΑ ΧΑΝΙΩΝ.



Το 2013 ο Δήμαρχος του Δήμου μας πήγε στο ΔΕΔΙΣΑ Χανίων τον  οποίο έχει σαν πρότυπο. Γυρνώντας μας είπε να δούμε την ιστοσελίδα του ΔΕΔΙΣΑ.
Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια. 
Ο Δήμαρχος είπε ότι είναι ο καλύτερος  της Ελλάδας. 
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα είδαμε ότι δεν είναι όλα τόσο ωραία όπως τα έλεγε ο Δήμαρχος.
Σε τυχαία συνάντηση του δείξαμε την ιστοσελίδα του ΔΕΔΙΣΑ και μας απάντησε ότι δεν είναι αυτά που είχε η ιστοσελίδα. Μάλλον του έδειξαν άλλα!!!
Αποφάσισα να πάω στα Χανιά να δω αν αυτά είναι αλήθεια…
Πέρασα από το χωριό Μουζουρας, το τελευταίο πριν το ΔΕΔΙΣΑ. Μετά από λίγο ακολούθησα τη μυρωδιά από τα σκουπίδια και τα υγρά πάνω στην άσφαλτο από τα απορριμματοφόρα. Ήταν Σάββατο και ο ΔΕΔΙΣΑ ήταν κλειστός. Σταμάτησα στην πύλη και έβγαλα φωτογραφίες τα συρματοπλέγματα που ήταν γεμάτα σακούλες πλαστικές και στο χώρο του ΧΥΤΥ τα απορρίμματα ασκέπαστα. Φαίνονται στις φωτογραφίες…



Μιχάλης Καραμολέγκος
Κάτοικος περιοχής


Γύρω  από το ΔΕΔΙΣΑ δεν υπάρχει καμία κατοικία και το χωριό βρίσκεται  στα 3 (τρια) χιλιόμετρα ενώ η άκρη του διαδρόμου του αεροδρομίου βρίσκεται  στα 2 (δυο) χιλιόμετρα. Παρατίθενται φωτογραφίες από το Google maps που επιβεβαιώνουν τις αποστάσεις περίπου. Επίσης σε μια από τις φωτογραφίες φαίνονται απορριμματοφόρα στον χώρο του ΧΥΤΥ. Σε μεγάλη έκταση τα υπολείμματα είναι ασκέπαστα.



στη φωτογραφία αυτή του google  φαίνονται απορριμματοφόρα

Ο μόνος αέρας που επηρεάζει το χωριό Μουζουράς από το ΔΕΔΙΣΑ είναι ο σορόκος. Οι 2 συχνότεροι, βοριάς και γαρμπής έχουν φορά προς τη θάλασσα. Ο ΔΕΔΙΣΑ είναι δίπλα στην παλιά χωματερή ‘’Κουρουπητός’’ στην οποία έγινε αποκατάσταση. Φυσικά οι κάτοικοι του Μουζουρά παραπονιούνται για τα απορριμματοφόρα που περνούν από το χωριό τους.
---------------------------------------------------------------------------------
Φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ

Η φωτιά έσβησε χωρίς να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα
Φωτιά ξέσπασε σε χώρο του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της υπηρεσίας, με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες.
Η φωτιά έσβησε λίγο μετά τις τρεις μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να προκαλέσει ζημιές.
http://www.cretalive.gr/crete/fotia-sto-ergostasio-ths-dedisa


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Σύμφωνα με το Master Plan τα απορρίμματα του Δήμου Θήρας είναι 15.000 τόνοι και θα θάβονται στον ΧΥΤΥ περίπου το 60% δηλαδή 10.000 τόνοι περίπου. Παρατίθεται φωτογραφία.
Η έκταση του ΧΥΤΥ θα είναι περίπου 37 στρέμματα (37000τ.μ).




Στο Μεγαλοχώρι γύρο από το χώρο ΧΥΤΥ σύμφωνα με το MASTER PLAN, οι περισσότερες κατοικίες, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία βρίσκονται από 150-300 μέτρα. Παρατίθενται φωτογραφίες και χάρτης της  Google καθώς επίσης και κατάλογος οικημάτων.

 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου